top of page

Öncelikle kendinizden bahseder misiniz…

  • Merhaba ben Murat GEDİK. 28.03.1969 Ankara doğumluyum. Gıda sektörüne babamın yanında lokantamızda bulaşık yıkayarak başladım. Askerlik sonrası turizm sektöründe çeşitli otel ve tatil köylerinin mutfak departmanında devam ettim, pizza sektöründe ilk olarak dünyanın en büyük pizza zinciri markalarından birinde sırasıyla mutfak personeli, mutfak ekip şefi ve vardiya müdürü olarak çalıştım. Şu anda bu markada Bölge Müdürü olarak çalışmaktayım. 

Ne zamandan beri Pizzabulls ’ta çalışıyorsunuz?

 

  • 2007 yılından bu yana Pizzabulls çatısı altında çalışmaktayım. Asistan Müdür olarak başladığım bu marka da sırası ile Restoran Müdürlüğü, Denetim Müdürlüğü ve şu anda Bölge Müdürlüğü görevini yapmaktayım.

 

Bölge müdürünün görev tanımı neleri kapsar ?

 

  • Franchise ve Merkez şubelere göre değişse de genel olarak şirket Misyon ve Vizyonu doğrultusunda işleyişine devam edip etmediğinin kontrolünün sağlanmasını ve bu işleyişe katkı sağlayacak bilgi ve birikimlerini aktarmasını kapsar.

Şube ziyaretleri dışındaki pozisyon ve görevleriniz nelerdir?

 

  • Sisteme yeni ürün katılması için gerektiğinde Arge departmanı pozisyonunda bu ürünlerin kalite kontrolü, operasyon uygunluğu ve sisteme eklenmesi halinde şubelerimizde çalışan personellerimize eğitiminin verilmesi gibi çeşitli görevlerde almaktayız.

Murat-Gedik-Pizzabulls-Bölge-Müdürü.png

KOCAMAN

BİZ

BİR AİLEYİZ

Bir şubeyi kontrol ederken dikkat edilecek hususlar nelerdir ?

 

Öncelikle yüzde yüz müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarını sağlamak için çaba sarf ediyoruz, ön bankoda müşteri karşılamalarından, telefon diyaloglarına, müşteri şikayeti karşılamalarına, şubenin ve personelin genel görüntüsü ile müşteri memnuniyetini ve sadakatini sağlayacak olan 
kaliteli bir ürünün yapım aşamasından müşteriye teslim aşamasına kadar geçen tüm süreçler dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardır. Zaman zaman müşteri şikayeti karşıladıklarında kendilerinin haklı olduğunu düşündükleri durumlar ile karşılaştığımızda bizim sistemimizde yer alan bir örnek telefon diyaloğu olduğunu hatırlatıyor ve o diyaloğun son cümlesini tekrar okumalarını öneriyoruz.  O cümlede şöyle söylenir, müşterimizin haksız olduğunu düşünüyorsanız alttaki cümleyi tekrar okuyun. (MÜŞTERİ HER ZAMAN HAKLIDIR.)

 

Bir Bölge Müdürü’nün tam günü nasıl geçer ? 


Günlük çalışma planınıza göre ilerlemek isteseniz de bu durum genelde sürekli çeşitli aksiyonların yaşandığı sahada değişkenlik gösterir çünkü operasyon sürekli hareket işlevi olan adeta canlı bir organizma gibidir. Sürekli olumlu veya olumsuz bir aksiyon yaşanır ve siz buna isteminiz dışında da olsa müdahil olursunuz.

Murat-Gedik-Pizzabulls-Bölge-Müdürü-01-.png

Kurumsal zincirin bir halkası olan şubelerdeki; bölgesel çalışmaların etkilerinden ve neler yapılması gerektiğinden bahseder misiniz? 

 

Günümüzde internet üzerinden sosyal medya aracılığı ile reklam ve pazarlama çalışmaları online olarak ağırlık gösteriyor olsa bile Local Marketing denilen bölgesel pazarlama bizim sektörümüzde olmazsa olmazlarından biridir. Bu çalışmaların yeni müşterilere ulaşmanın ve mevcut müşterilerimize kendimizi hatırlatmanın yanı sıra bölgemizin hakimiyetini sağlamamızda da önemli rolü olduğuna inanıyorum. Bizim işimizin ağırlığı paket servis olduğu için insanlara en kısa sürede bire bir ulaşacağımız materyallerin kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Örnek olarak bölgemizde bulunan siteler ile asansör çalışması yapmak, bu sitelerin etkinliklerine katılmak, ulaşmamız gereken müstakil binaların bölgemizde fazla olması halinde bu binalara menü dağıtımı, bölgede bulunan müsait alanlarda afiş çalışması yapmakta bir yöntem. Fakat evlere su servisi yapan firmalar ile birlikte çalışılması gibi doğrudan insanların evlerinin içine girecek yöntemler de geliştirmeliyiz. 

Marka bünyesindeki Franchise’larınıza bölge müdürü olarak etkileriniz nelerdir?

 

Franchiselarımızın gelişimine, işleyişine ve psikolojisine direkt etki ettiğimizi düşünüyorum. Çünkü işletmelerimizin kalite, servis, temizlik seviyelerinden, satış artışına ve şube işleyişine kadar her bölgesine dokunuyor, çeşitli raporlamalar ve fikirler ile onlara yön veriyorsunuz hatta zaman zaman onlar ile birlikte o kadar vakit geçiriyorsunuz ki farkında olmadan onlara psikolojik danışmalık yaptığınızı fark ediyorsunuz. Bir nevi onlar için günümüzde popüler olan değimiyle Yaşam Koçu oluyorsunuz.

 

Bir Bölge Müdürü olarak, bu kariyeri yapmak isteyen arkadaşlara ne gibi tavsiyeleriniz var ?

 

Bilgi ve birikim kazanmak için sürekli kendilerini geliştirmelerini, ileriye yönelik düşünmelerini, kişisel gelişimlerine ve sektörlerine katkı sağlayacak eğitim seminerleri ve yenilikleri takip etmelerini, alt kadroları ile takım halinde çalışmalarını, onların eğitim ve gelişimlerine katkıda bulunmalarını, sabırlı olmalarını ve çok çalışmalarını tavsiye edebilirim.

Her türlü şikayet ve önerilerinizi çağrı merkezimize ve info@pizzabulls.com adresine yapabilirsiniz. Sizlere hizmet vermekten büyük bir mutluluk duyacağız. 

15.png
bottom of page